Згідно оновлених даних, ПрАТ «Закарпаттяобленерго» продовжує належати сестрі глави Адміністрації Януковича Сергія Льовочкіна Юлії Льовочкіній, а АТ «Закрпатгаз»  — розшукуваному Україною Дмитру  Фірташу.

            Попри те, що український бізнесмен Дмитро Фірташ вже майже чотири роки перебуває у столиці Австрії, де триває епопея з судовим процесом щодо його екстрадиції до США, він продовжує володіти в Україні близько 70% великих газорозподільних підприємств. Структури мільярдера активно скуповували пакети акцій цих підприємств на приватизаційних конкурсах та аукціонах протягом декількох років. Подальша мета Фірташа – викупити частки у міноритарних власників та об’єднати компанії з розподілу газу в холдинг. Разом з тим, Усі облгази Фірташа не вказують його як кінцевого бенефіціара, порушуючи законодавство.

Відомим широкій громадськості Дмитро Фірташ став завдяки компанії “РосУкрЕнерго”, в якій він володів 45 відсотками. “РосУкрЕнерго” займалася посередництвом у постачанні газу до України та ЄС. У 2014 році власники ухвалили рішення щодо ліквідації компанії. Нинішній бізнес Фірташа об’єднаний у групі Group DF. “Forbes Україна” оцінює статки Фірташа у близько 300 мільйон доларів США.

            Незважаючи на зміну влади в Україні, непогано вже за другого президента після правління Януковича почувається і родина Льовочкіних, які голосували за антинародні закони у січні 2014 року. А сам Сергій Льовочкін віддавав накази міліції розганяти зібрання студентів 30 листопада 2013 року, що поклало початок Майдану. Попри це, сім`я через Юлію Льовочкіну, нардепа від ОПЗЖ, за даними відкритих джерел, володіє 95.20% акцій ПрАТ «Закарпаттяобленерго». Частиною акцій нашого обленерго володіє навіть помічник нардепа-кнопкодава з Виноградівщини Владіслава Поляка, житель Широкого Юрій Лихтей.

            До слова, Льовочкіна та Фірташа об’єднує та ж компанія “РосУкрЕнерго” та купа російських бізнес-партнерів.

            Крім Льовочкіна, українськими обленерго володіють найбільше Ринат Ахметов, потім — Констянтин Григоришин, Ігор Коломойський, Юрій Бойко та російські бізнесмени через компанію VS Energy.

Більше новин читайте на нашому телеграм-каналі:

 https://t.me/joinchat/UfXGoMIC1WUR0y7w

та на нашій сторінці у мережі Facebook

Читайте Groza-news в Telegram Читайте Groza-news y Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *