Про зручну форму комунікації між депутатами та виборцями в умовах військового часу повідомляє прес-служба Закарпатської обласної ради.

До депутатів Закарпатської облради відтепер можна звернутися через електронну приймальню. На оновленому вебсайті Закарпатської обласної ради https://zakarpat-rada.gov.ua/ віднедавна діє форум «Запитай у депутата», де люди можуть звернутися зі своїми проблемними питаннями до обласних обранців та оперативно отримати відповідь чи пораду куди варто звернутися, якщо запитання не є в межах компетенції обласної ради. Рубрика «Запитай у депутата» – своєрідна електронна приймальня кожного з 64 обласних обранців, куди можуть звернутися жителі нашого краю та переселенці, надіславши свої дані. Для комунікації варто на головній сторінці сайту натиснути кнопку “Запитай у депутата”, перейти до списків усіх обласних обранців і визначитися, кому саме адресуєте звернення.

Всі запитання через виконавчий апарат обласної ради жля відповіді або реагування передаються конкретному депутату. Своєрідним “Електронним кабінетом депутата” уже скористалося чимало громадян. І ця комунікація дає перші результати. Так, нещодавно до керівництва та депутатів обласної ради звернулася переселенка О. Коробець жителька м. Харкова, яка із 07.04.2022 р. перебуває у с. Шом, що у Косоньській ТГ. Жінка просила допомогти їй отримати реєстрацію як внутрішньо переміщеній особі. На той момент така процедура затримувалася із технічних причин, наразі – харківчанку, її малолітніх дітей та родичку внесено до Програмного комплексу «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада». Подібні питання звучали й з інших громад області, тож невідкладно було проведено Координаційно-консультативну раду з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради. У результаті вирішено вжити відповідних заходів щодо надання допомоги ВПО в умовах воєнного стану у частині: задоволення продовольчих потреб; забезпечення медичними засобами; забезпечення гуманітарною допомогою; облаштування місць розміщення тощо.За словами голови Закарпатської обласної ради Володимира Чубірка, в умовах воєнного стану та посилення пропускного режиму до адмінбудівлі обласної ради, електронна взаємодія й комунікація між депутатським корпусом та громадою Закарпаття – чудовий спосіб ефективної координації дій та вчасного реагування на проблеми наших співвітчизників з різних куточків краю.

Читайте Groza-news в Telegram Читайте Groza-news y Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *