Політичні проповіді на великі релігійні свята — вже добра традиція засудженого за сепаратизм прокремлівського священика Дмитрія Сидора. За інформацією наших джерел, Сидор намагається зіграти на тому, що Закарпаття — це не Україна і не Росія, а окремий край, який страждає від української влади.

Не виключено, що такі проповіді, віряни православної церкви московського патріархату почують і в інших храмах Закарпаття.

У зв’язку з цим, СБУ для профілактики не завадило б, як каже картопляний президент Білорусі, завдати первентивного удару по сепаратизму у Закарпатті.

У підтвердження сепаратизму Сидора та його українофобській позиції, Інформаційний опір Закарпаття зібрав кілька фактів, які красномовно це підтверджують.

1. Сидор не визнав війну між росією та Україною.

2. Сидор – агент російської федерації в рясі, завербований ще в 90-их. Його задача, як і в будь-якого московського священника – розколоти суспільство. А в контексті Закарпаття – актуалізація русинського питання. Нав’язування антиукраїнської політики. Заперечення українськості Закарпаття.

3. Будівництво храму, в якому служить Сидор, коштувало понад 5 млн доларів, походження коштів пов’язують із Кремлем. Жодних можливостей платити з пожертв чи з власних коштів Сидора – не було.

4. Сидор товаришує з самопроголошеним лідером карпатських русинів, теж сепаратистом Гецко, який на початку війни закликав путіна перетворити Закарпаття на Карпатську русь. Зараз Гецко переховується в росії.

5. Проповіді Сидора мають виключно політичний характер, Сидор нав’язує пастві думку, що влада – то лише злочинці та крадії.

6. Сидор судимий за сепаратизм.

7. Сидор не бачить нічого поганого в тому, що його церква належить до московського патріархату чий патріарх Кирило виправдовує війну в Україні.

8. Сайт Храму Сидора немає української версії, лише російська.

Читайте Groza-news в Telegram Читайте Groza-news y Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *