На митному посту «Чоп-залізничний» затримано 5 вагонів з понад 200 тоннами кукурудзи на мільйон гривень
ЇЇ намагалися вивезти ділки з України за підробленими документами, повідомляє Закарпатська митниця.

Закарпатські митники викрили факт незаконного переміщення залізничним напрямком через кордон понад 211 тонн кукурудзи. До правоохоронних органів направлено повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки кримінального злочину.
До митного поста «Чоп-залізничний» Закарпатської митниці прибув вантажний потяг, яким у 5-ти вагонах переміщувалася сільгосппродукція. До митного оформлення подано декларацію на товар «кукурудза 3-го класу, 2022 року врожаю», вагою 211 тонн, вартістю понад 1 млн грн, торгова марка відсутня. Відправником-експортером зазначено підприємство з м.Миколаїв, виробником товару – львівське фермерське господарство, а покупцем – ірландська фірма. При цьому, згідно з наданими до митного оформлення документами, сама кукурудза була вирощена на Кіровоградщині.
Втім, у ході ретельної перевірки товаросупровідних документів та з урахуванням інформації з інших державних органів, у митників виникли сумніви щодо можливих неправдивих відомостей про товар та його походження. Тож, закарпатські митники провели аналітичну роботу та здійснили ретельну перевірку, за результатами якої встановлено, що надані до митного оформлення документи можуть бути підробленими та містять неправдиві відомості. Вказані факти були підтверджені листами місцевої селищної ради та Головного управління статистики.
Відтак, за надання керівником миколаївського підприємства ймовірно підроблених документів митниця направила правоохоронним органам повідомлення про протиправне діяння щодо можливих ознак злочину, передбаченого статтею 358 Кримінального Кодексу України.

Читайте Groza-news в Telegram Читайте Groza-news y Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *