28.04.2023 20:54 РАТУША


Це питання через низку суб’єктивних та об’єктивних причин не могли вирішити роками. Саме тому обласний центр не має змогу формувати реальну стратегію розвитку, залучати інвестиції, розробляти плани територій тощо, повідомив голова ОВА Віктор Микита.

Серед головних проблем – визначення меж і власників окремих територій, відсутність конструктивного діалогу між містом та навколишніми громадами. На жаль, такі випадки є й в інших населених пунктах краю і це негативна тенденція, яку треба зупиняти.

Для вирішення цього питання на нараду запросили керівництво й представників Ужгородської міської і районної рад, Холмківської, Оноківської, Баранинської тергромад, Держприкордонслужби, лісництва та БУВР Тиси.

За результатами наради:

— усі учасники процесу розпочали діалог та спільну роботу;

— визначено терміни проведення консультацій між громадами й Ужгородською міською радою з напрацюванням спільних рішень;

— представники Держприкордонслужби та лісництва визначать власника територій у зоні смуг прикордонного контролю.

Насамкінець наголосив колегам, що без реальної стратегії розвитку громад неможливо рухатися вперед. За нами – люди, які чекають на ефективну роботу, а не на нескінченні процеси, котрі призводять лише до втрати часу та зневіри.

Доручив голові Ужгородської РВА Юрію Гузинцю взяти питання на особистий контроль та сформувати робочий майданчик для вирішення проблемних моментів.

Дякую громадам за конструктив і підтримку.

Читайте Groza-news в Telegram Читайте Groza-news y Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *