Начальника Закарпатської установи виконання покарань №9 Василя Анталовського затримали за підозрою у завданні державі збитків на 165 тисяч гривень під час ремонту камер СІЗО, інформує Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Під час затримання, у керівника установи вилучили також чималу суму готівки в іноземній валюті, походження якої наразі з’ясовують слідчі.

Стосовно заданих збитків слідство встановило, що полковник внутрішньої служби погодив проведення ремонтних робіт на загальну суму 1,1 млн грн. Крім того, за інформацією правоохоронців, він є активним учасником злочинного угруповання в регіоні. 

Оперативники управління стратегічних розслідувань у Закарпатській області з колегами-правоохоронцями встановили, що на згаданому ремонті було незаконно привласнено 165 тис грн бюджетних коштів. На цю суму у відповідних актах виконаних робіт завищили їхні вартість та обсяг.

10 червня, на підставі отриманих доказів слідчі теруправління ДБР, розташованого у місті Львові за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури повідомили начальнику СІЗО про підозру. Йому інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.  

Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Досудове розслідування триває, встановлюється повне коло причетних до протиправної діяльності осіб.

Читайте Groza-news в Telegram Читайте Groza-news y Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *