30.03.2023 12:23 КРИМІНАЛ


Працівники відділу державного екологічного нагляду (контролю) надр Державної екологічної інспекції у Закарпатській області проводять заходи, спрямовані на запобігання та виявлення адмінправопорушень. До роботи залучаються і громадські інспектори з охорони довкілля, які використовуючи дрони, фотопастки сприяють оперативному та точному визначенню місць вчинення порушеньвимог природоохоронного законодавства.

Так, в ході обстежень був зафіксований факт незаконного добування корисних копалин з русла річки Піня в с. Плоске, що на Мукачівщині. А на території Тячівського району поблизу с. Вільхівці та с.Бедевля державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища виявили факти самовільного забору з русла річки піщано-гравійної сировини із застосуванням спецтехніки. Жодних документів, які б підтвердили законність проведення зазначених робіт громадяни не пред’явили. Натомість один з порушників втік з місця скоєння злочину. Тож на місце подій за викликом державних інспекторів прибули працівники поліції та слідчо-оперативної групи. За даними фактами порушені кримінальні провадження.

Дев’ятьох порушників за результатами цього рейду Інспекція притягла до адміністративної відповідальності за ст.47 КУпАП на загальну суму штрафів 15,300 тис. грн. Ще за двома фактами самовільного користування надрами місцевого значення Інспекція проведе розрахунки розмірів, заподіяної державі шкоди та направить громадянам претензійні листи для добровільного відшкодування.

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області продовжує здійснювати заходи щодо попередження правопорушень у сфері охорони довкілля.

Читайте Groza-news в Telegram Читайте Groza-news y Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *