Придбані Брустурянським лісомисливським господарством два автомобілі Toyota Hilux вартістю понад 3,2 млн грн використовували не для охорони лісу, а для перевезення керівників. Про це пише портал “Наші гроші Львів” з посиланням на аудиторський звіт лісгоспу за останні три роки.

“Влітку минулого року Брустурянське ЛМГ замовило два нові автомобілі Toyota Hilux 2755 L A/T Legend за 1,57 млн грн та Toyota Hilux 2.755L Pick-up A/T за 1,66 млн грн. Одразу після покупки один із автомобілів покращили ще на 179 тис. грн, а саме провели бронювання передньої частини автомобіля, здійснили покриття захисною плівкою бокових бортів, провели тонування скла та інше”, — йдеться у матеріалі.

Як встановили працівники Управління Західного офісу Держаудитслужби у Закарпатській області, на момент придбання лісгосп мав шість автомобілів, чотири з яких підвищеної прохідності. Потребу нової дорогої покупки лісгосп пояснював необхідністю “у виконанні виробничих функцій та охорони лісу від пожеж”. Держлісагентство, як сказано у звіті, не заперечило придбання двох авто, “які будуть використовуватись для охорони та патрулювання в лісових масивах”.

Але в результаті обидва автомобілі, вказали аудитори, не використовували для охорони лісу чи патрулювання. Так, одним з них користувався тодішній директор Брустурянського лісомисливського господарства Ярослав Олійник, а в подальшому новий – Руслан Сазанський.

“«”Замовили для забезпечення належної охорони лісів від пожеж, проведення рейдових груп, з метою забезпечення охорони лісів, це дійсно так, це було придбано. Зараз на даний час керівник їздить, він постійно їздить і по вечорах може поїхати в ліс, провести перевірку лісових та мисливських угідь, чому не використовувалася”, — каже головний лісничий “Брустурянського ЛМГ” Михайло Бігун.

А другий автомобіль передали безкоштовно на баланс “Закарпатліссервісу”. Причому, за даними YouControl, це ДП має ще три автомобілі, два з яких – це Skoda Superb 2018 року випуску і Volkswagen Caravelle 2017 року випуску.

Василь Кий, директор “Закарпатліссервісу”, сказав, що переданий їм автомобіль використовується спільно із заступником начальника новоствореного Карпатського офісу Віталієм Петренком.

Стежте за новинами Закарпаття та України у нашому Телеграм каналі.

Читайте Groza-news в Telegram Читайте Groza-news y Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *