До редакції Groza-news звернулися ужгородці, які користуються маршрутом №24, що сполучає мікрорайон Дравці з Ужгородським університетом. Люди стверджують і ілюструють фотодоказами той факт, що автобуси, які їдуть за цим напрямком, протягом останніх півроку систематично відхиляються від маршруту. 

Мова йде про порушення водіями Комунального підприємства, що працюють на маршруті №24, всіз Правил надання послуг з перевезення пасажирів. 

Так щоранку близько 8:05-8:10 водії КП по середині маршруту, а саме на залізничному та автовокзалі, замість того, щоб їхати в напрямку мікрорайону Дравці, відповідно до графіків та схем руху, роблять розворот на кругу біля залізничного вокзалу та їдуть у напрямку «Нового району» та УжНУ. 

Тобто замість того, щоб їхати в години-пік по маршруту, водії маршруту №24 під’їжджають під прибуваючі в місто приміські автобуси та електрички, збирають платних пасажирів і їдуть у «Новий район», тоді як водії маршруту №10 які з м-ну «Горяни» їдуть у «Новий район», змушені стояти у пробках на вул. Гагаріна. Якщо подивитись на графіки руху маршруту №24, то саме о 8:09 відповідний автобус повинен їхати з вокзалів у м-н Дравці.

Виникає слушне питання: чому водії комунального підприємства організовують такого роду свавілля, таку схему? Очевидно, що такі дії мають бути чітко керовані, адже водії цього маршруту змінюються, а «схема» продовжує працювати. 

Отож, керівництво комунального підприємства свідомо порушує транспортне законодавство. 

Ми попросили прокоментувати цю ситуацію із законної точки зору юристів, що практикуються у транспортному законодавстві. Отож, вони стверджують, що стаття 40 Закону України «Про автомобільний транспорт» чітко зобов’язує водіїв «дотримуватися визначеного маршруту та розкладу руху автобуса». Ця ж стаття забороняє водієві автобуса «змінювати маршрут та розклад руху». 

Тут доречно згадати про контролюючі органи, а саме Управління патрульної поліції та Укртрансбезпеку. Адже саме вони погоджують відповідні дозвільні документи на маршрути і саме вони мають контролювати перевізників на предмет дотримання законодавства України у сфері перевезень. 

Особливо дивною виглядає така діяльність підприємства на фоні нещодавньої історії з проведенням конкурсу з визначення перевізника на маршрут №22, де Комунальний перевізник “зірвав” конкурс на перевезення через те, що у нього було виявлено невідповідність поданих документів, а саме порушення ліцензійних умов. Виходить що порушувати Закони України на підприємстві КП «Ужгородський муніципальний транспорт» стає нормою.

Схоже на те, що міський голова Ужгорода, якого постійно звинувачують у заграванні з перевізниками та якому постійно приписують зв’язок з одним з найбільших у місті автотранспортним підприємством потроху, втрачає важелі впливу на комунальне підприємство.

А можливо керівництво Комунального перевізника на фоні постійних чуток про недовіру депутатів до міського голови, вирішило, як то кажуть, «підлити масла у вогонь»…

Читайте Groza-news в Telegram Читайте Groza-news y Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *