Про це зокрема заявили під час зустрічі з керівництвом облради депутатка Європарламенту від Угорщини Чех Каталін Берг Даніель — заступник голови панєвропейської партії ALDE.

Європарламентарка, зокрема, висловила неподільну солідарність із Україною та етнічними угорцями Закарпаття від народу Угорщини та Європейського Союзу. Пані Чех запевнила, що багато органів місцевого самоврядування Угорщини готові допомагати Україні, у тому числі у прийнятті не лише етнічних угорців, але й усіх українців, які змушені залишити домівки у зв’язку з агресією РФ.

У свою чергу Даніель Берг розповів, що у столиці Угорщини Будапешті сьогодні вже є чимало бажаючих прийняти такі сім’ї. Пан Берг також поцікавився, чим у гуманітарному плані може допомогти Україні Угорщина. Він також повідомив, що група політичних партій, яку він представляє у Європарламенті, пропонувала і пропонує зараз вжити до РФ більш жорсткі санкції.

У ході зустрічі Світлана Мітряєва поцікавилася у європарламентарів, що потрібно для того, щоб Угорщина підтримала рішення про відключення РФ від системи платежів SWIFT, як це колективно зробили всі європарламентарі Словаччини. Каталін Чех повідомила, що наполягатиме з колегами, аби Угорщина приєдналася до цих санкції у Європарламенті і висловила сподівання про зустріч в Ужгороді після перемоги України, повідомляє пресслужба Закарпатської облради.

Читайте Groza-news в Telegram Читайте Groza-news y Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *