Про це Парламентський державний секретарем МЗЕЗС Угорщини Левенте Мадяр заявив ході зустрічі з головою Закарпатської облради щодо питань поточної й подальшої гуманітарної підтримки Угорщиною України, повідомляє телеграм-канал Закарпатської обласної ради.

Парламентський державний секретар повідомив, що угорці солідарні з українцями, бо мали можливість пережити вплив радянського режиму і добре пам’ятають 1956 рік. Після Закарпаття пан Левенте їде у Львівську, Волинську та Київську області. Хоча зізнається, Закарпаття завжди перебувало у центрі уваги угорського уряду. «Можливо, ми не завжди або недостатньо акцентуємо на своїй допомозі. Наприклад, ми запропонували стипендії для 1000 студентів з України, які втратили можливість навчатися з тим, щоб продовжити навчання в Угорщині. А також — запропонували можливість реабілітації для військових та лікування дітей, постраждалих від війни. На жаль, в Україні наразі дуже слабо використовуються ці пропозиції. Моє завдання – з’ясувати, чому так, і, можливо, змінити напрямки допомоги», — повідомив угорський Держсекретар.

Він також розповів, що Угорщина наразі працює над розширенням пунктів пропуску з Україною Чоп — Захонь та Лужанка — Берегшурань для створення коридору для експорту українського зерна. Крім того, сусідня країна має намір продовжити проекти, які розпочала на Закарпатті й Україні раніше.

Читайте Groza-news в Telegram Читайте Groza-news y Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *